Podczas zajęć 23 listopada 2015 przygotowaliśmy potrawę wigilijną o nazwie “kulebiak z kapustą i grzybami z ciasta krucho-drożdżowego”. 11 osób wspólnie tłoczyło się w kuchni mieląc produkty na nadzienie, siekając (tak siekając) i ugniatając ciasto i plotąc “ciastowe” warkocze, które udekorowały finalnie nasze kulebiaki. Henia przygotowała kilka litrów wspaniałego postnego, cudnego w kolorze i smaku, barszczu. Powstały 3 sztuki przepysznej wigilijnej potrawy. Pożarliśmy wszystkie.
Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o tajemnicach kuchni z różnych zakątków świata – zapraszam do wspólnego gotowania.
Katarzyna (od gotowania i od koni)
Zajęcia zrealizowane w ramach projektu "Rozkochać głuchoniewidomego w samodzielności" współfinansowanego przez PFRON.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz